Sorry, Internet Explorer is not supported

2022 m. birželio 3 d.

Naujo el. prekybos verslo pradžia. Kaip startuoti be didelių investicijų?

Tokie sėkmingiausi pasaulio verslai kaip „Apple“, „Amazon“ ar „Google“ buvo pradėti garažuose. Šių pasaulinių bendrovių įkūrėjai pradėjo verslą be didelių pradinių investicijų, todėl atkakliai taupė ir vengė bet kokių nebūtinų išlaidų. Elektroninės prekybos ekspertai teigia, kad panašiai pradedamas daugelis lietuviškų verslų, todėl jiems ypač svarbu pasirinkti partnerius, teikiančius kokybiškas ir biudžetą atitinkančias paslaugas.

„Sklandžiai verslo pradžiai įtakos turi tiek steigėjo motyvacija, tiek tinkamai atlikti namų darbai: tiekėjų pasirinkimas, veiklą palengvinančių technologinių sprendimų diegimas ar išorės partnerių paieška“,– sako Deivydas Jurčiukonis, „Eshoprent“ direktorius.

„Startuolių pasaulyje dažnai girdima jau kone tautosaka tapusi statistika, kad nepasiseka devyniems iš dešimties. Realybė yra tokia, kad penktuosius veiklos metus pasiekia vos pusė startuolių. Nors apie el. prekybos verslus tokios iškalbingos statistikos neturime, akivaizdu, kad toli gražu ne kiekviena el. prekybos idėja virsta sėkmės istorija. Dirbdami el. parduotuvių nuomos srityje kasdien susiduriame su ambicingais prekeiviais ir įsitikiname, kad užsidegimas svarbu, tačiau dar svarbiau – atsakingai apskaičiuoti, kurios investicijos į technologinius sprendimus, partnerius ir jų teikiamas paslaugas atsipirks“, – sakė D. Jurčiukonis.

El. prekybos eksperto teigimu, rinkoje gausu sprendimų, kurie leidžia internetinę parduotuvę atidaryti minimaliomis sąnaudomis: „dropshipping“ partnerystė, leidžianti prekiauti nesandėliuojant produktų, elektroninių parduotuvių nuoma, inovatyvūs mokėjimų surinkimo sprendimai.

„Žinome, kad kiekvienas pradedantysis verslininkas, ketinantis atidaryti savo elektroninę parduotuvę, susiduria su daugybe klausimų, į kuriuos turi sau atsakyti. Pirmiausia reikia pažinti tikslinę auditoriją, atrinkti kokybiškus produktus, sugalvoti įėjimo į rinką strategiją. Kadangi daugelis el. prekybos verslus pradeda be didelės profesionalų komandos, mūsų teikiamas sprendimas – elektroninės parduotuvės nuoma – padeda išvengti vieno sunkiausių galvosūkių. Pasirinkę nuomos planą, prekeiviai gali susikurti savo el. parduotuvę, gauti rinkodaros įrankius, optimizavimą paieškos sistemoms, užsakymų, pristatymų ir mokėjimų integracijas vienoje vietoje“, – teigė D. Jurčiukonis.

Elektroninės parduotuvės, kurios sukūrimas nereikalauja jokių specifinių žinių, nuoma kainuoja nuo 35 eurų per mėnesį su planu „Startas“, todėl tinka net smulkiausiems prekeiviams. Elektroninei parduotuvei augant ir didėjant produktų asortimentui, verslininkai gali rinktis galingesnius planus.

Tarp svarbiausių el. parduotuvės integracijų, lemiančių prekybos sėkmę, yra mokėjimų surinkimas. Mokėjimų rinkimo sprendimai skiriasi ne tik kaina, bet ir įmokų gavimo greičiu ar sutarties nutraukimo sąlygomis.

„Pradedantys elektroninių parduotuvių savininkai gali rinktis iš daugybės mokėjimų surinkimo būdų ir ne visada žino, į kuriuos aspektus svarbiausia atkreipti dėmesį. Vis dėlto, startuodami su nedideliu biudžetu, nauji verslininkai nesuklys pasirinkę bene pigiausią apmokėjimo metodą – mokėjimo inicijavimo paslaugą. Šis būdas palaiko momentinius mokėjimus ir leidžia iškart naudotis gautomis lėšomis. Mokestis už „Conto QuickPay“ mokėjimų surinkimo paslaugą yra vos 4 eurai per mėnesį“, – sakė „Contomobile“, teikiančios mokėjimo iniciavimo paslaugą, vadovė Jelena Michailova.

Besinaudojantys „Conto QuickPay“ paslauga už vieną operaciją moka vos 3 centus, kai alternatyvių teikėjų kainos gali siekti beveik dešimt kartų didesnę sumą. 120 operacijų per mėnesį „Conto QuickPay“ klientams yra neapmokestinamos. Tokia kainodara leidžia verslą pradėti be baimės“, – teigia J. Michailova.

„Kadangi el. prekybos sritis tampa vis konkurencingesnė, verslą pradedantys prekeiviai turi investuoti daug lėšų į klientų pritraukimą ir rinkodaros priemones. Mes siekiame jiems padėti ir kuriame sąlygas, kurios leidžia sutaupyti, bet vis tiek gauti vieną saugiausių, patikimiausių ir greičiausių mokėjimų surinkimo sprendimų rinkoje. Suprantame, kad verslo pradžia yra neužtikrinta ir steigėjai nori kuo mažiau įsipareigojimų, todėl „Conto QuickPay“ klientai, nusprendę verslą uždaryti, gali nutraukti sutartį be jokių papildomų mokesčių. Be to, bendradarbiaudami su mumis, verslininkai gauna operatyvų klientų aptarnavimą, individualų dėmesį ir atsakymus į kiekvieną iškilusį klausimą greitai, nes greitis – ypač svarbus kiekvienam naujam verslui“, – komentavo J. Michailova.

„Eshoprent“ ir „Contomobile“ atstovai džiaugiasi, kad šiuo metu naujiems klientams gali pasiūlyti dar pigesnę verslo pradžią. Visą vasarą „Eshoprent“ užsakius el. parduotuvę ir pasirinkus mokėjimo partnerį „Conto QuickPay“, pirmųjų 3 mėnesių sąskaitoms už el. parduotuvės nuomą ir „Conto QuickPay“ paslaugas taikoma 100 proc. nuolaida.