Sorry, Internet Explorer is not supported

2022 m. vasario 21 d.

„Contomobile“ skaitmeninių sprendimų dėka RATO kredito unijos klientai įmokas mokės paprasčiau

RATO kredito unija ir lietuvių „fintech“ įmonė „Contomobile“ pradėjo bendradarbiavimą, skirtą tęsti RATO skaitmeninių paslaugų plėtrą. „Contomobile“, teikianti mokėjimo inicijavimo ir kitas elektronines finansų paslaugas, integruos sprendimus tiek kredito gavėjams, tiek RATO paslaugomis besinaudojantiems verslams. Bendrovės žada, jog naujovės klientams sutaupys laiko ir palengvins naudojimąsi internetiniais sprendimais.

Palengvins mėnesinių įmokų pervedimą

Kredito gavėjus, kas mėnesį pervedančius savo įmokas RATO unijai, nudžiugins paprastesnis mokėjimo procesas. Į elektroninius laiškus, kuriuos RATO siunčia savo klientams kaip priminimą apie artėjantį įmokos gavimo terminą, „Contomobile“ integravo apmokėjimo mygtuką. Šios „Conto QuickPay“ mokėjimų integracijos dėka automatiškai sugeneruojama unikali mokėjimo nuoroda kiekvienam klientui, tad laiško gavėjui belieka tik paspausti mygtuką ir patvirtinti mokėjimą.

RATO kredito unijos administracijos vadovo pavaduotoja Jurgita Bliumin teigia, kad mygtuko integracija į elektroninius laiškus padės klientams lengviau laiku sumokėti mėnesines įmokas ir pagreitins apmokėjimą.

„Ne visi kredito unijų klientai gauna nuolatines įplaukas į šiose įstaigose esančias asmenines sąskaitas, todėl automatiškai nuskaityti mėnesinių įmokų už savo paskolas negali. Kartkartėmis tai nulemia, kad įmokų gavimas vėluoja, nes klientai kas mėnesį turi skirti laiko atlikti bankinį pervedimą ir pamiršta tai padaryti. Mes siekiame palengvinti šį procesą, todėl „Contomobile“ pagalba įdiegėme gerąja praktika laikomą sprendimą – priminimo elektroniniame laiške įdiegtą apmokėjimo mygtuką. Paspaudę šį mygtuką, klientai iškart patenka į saugaus apmokėjimo langą, kuriame patvirtina savo įmoką, taip, kaip patvirtintų bet kokį mokėjimą už pirkinį“, – komentavo J. Bliumin.

Visas naujoves, kurias pasitelkia savo veikloje, įmonė grindžia nauda klientui. „Šiuo atveju, tikimės, kad RATO klientai įvertins mūsų pastangas kaip įmanoma labiau supaprastinti visą kredito gavimo procesą nuo paraiškos pateikimo iki įmokų pervedimo“, – pridūrė RATO atstovė.

Populiarūs elektroniniai sprendimai – ir verslo klientams

Dar vienas skaitmeninis sprendimas, kurį pasitelkė RATO kredito unija, yra skirtas elektronines parduotuves vystantiems unijos klientams. Nuo šiol jie galės rinkti įmokas internetu, naudodamiesi „Contomobile“ tiekiama „Conto QuickPay“ mokėjimo inicijavimo paslauga. Tai – sparčiai populiarėjantis sprendimas, kurį įmonės renkasi norėdamos akimirksniu gauti vartotojų įmokas.

„Mokėjimo inicijavimo paslauga yra universali ir lengvai pritaikoma prie šiolaikinių klientų poreikių, nes leidžia atsiskaitymus atlikti greitai, saugiai ir patogiai. Bet kuris verslas, renkantis lėšas iš klientų, gauna naudą iš mokėjimo inicijavimo paslaugos – ji kainuoja pigiau nei tradiciniai pervedimai, veikia sklandžiai ir patikimai. Džiaugiamės, kad bendradarbiavimas su RATO kredito unija leidžia kartu įgyvendinti novatoriškas ir klientams naudingas idėjas“, – sakė „Contomobile“ vadovė Jelena Michailova.

Įgyvendina įmonės viziją

RATO kredito unijos ir „Contomobile“ bendradarbiavimo dėka įdiegti sprendimai plečia RATO paslaugų spektrą, unijai siekiant tapti specializuotu banku. RATO kredito unija pristatė pirmąją Lietuvoje kredito unijos mobiliąją programėlę, SEPA momentinius mokėjimus ir nuotolinę klientų identifikaciją. Pasak įmonės atstovės, RATO kredito unija nuolat investuoja į klientams patogių ir reikalingų paslaugų plėtrą bei į optimalias veiklos rizikos valdymo priemones.

„Nuoseklus darbas, klientų pasitenkinimas ir stabili veiklos plėtra leidžia plėsti savo klientų ratą ir teikti jiems kokybiškas bankines paslaugas išlaikant artumo klientams principus. Atsižvelgiant į skirtingus klientų finansinius poreikius, skaitmeninių paslaugų ir kanalų plėtra RATO kredito unijoje vykdoma siekiant realios naudos klientams balanso“, – teigė J. Bliumin.