Sorry, Internet Explorer is not supported

2021 m. lapkričio 18 d.

Svarbu net smulkiausiems prekybininkams: kokius įrankius naudoti, kad e. parduotuvė būtų sėkminga?

Elektroninė prekyba net smulkiausiems prekybininkams leidžia pasiekti pirkėjus visame pasaulyje bei sparčiai užaugti. Kad elektroninė parduotuvė būtų sėkminga, svarbu ne tik teisingai išsirinkti technologinį sprendimą, bet ir pasirūpinti rinkodaros bei mokėjimų surinkimo klausimais. Ekspertai sako, kad e. prekybos naujokams jaudintis neverta – internetinio verslo įsteigimo procesą pagreitina e. parduotuvių nuoma, o mokėjimų surinkimą supaprastina mokėjimų iniciavimo paslauga.

Pasak e. parduotuvių nuomos paslaugą teikiančios bendrovės „Verskis.lt“ vadovo Vitalijaus Dubiečio, šiais laikais verslą internete pradėti paprasčiau nei bet kada anksčiau.

 „Jei anksčiau verslininkai, norėdami prekiauti internete, turėjo pradėti e. parduotuvės kūrimą nuo nulio, šiandien jiems pasitarnauja daugybė įrankių, kurie ne tik supaprastina procesą, bet ir padeda išvengti klaidų. Dirbdami su šimtais prekybininkų pastebime, kad jiems pagalba reikalinga ne tik kuriant internetinius namus savo parduotuvei, bet ir įgyvendinant tokius gyvybiškai verslui svarbius aspektus kaip rinkodaros ir optimizacijos paieškos sistemoms (SEO) strategijos ar mokėjimų surinkimo sprendimų pasirinkimas“, – sakė V. Dubietis.

Eksperto teigimu, e. parduotuvės nuoma padeda greičiausiai išspręsti su e. parduotuvės struktūra, dizainu ir rinkodara susijusius klausimus, kylančius verslo pradžioje. Tokio internetinio sprendimo „nuomininkai“ gauna lengvus naudoti, pagal gerąsias rinkos praktikas sukurtus įrankius: prekių įkėlimo, rinkodaros, optimizacijos paieškos sistemoms, užsakymo, pristatymo ir net apskaitos bei analitikos programas. Maži verslai gali rinktis pigesnius ir paprastesnius įrankius, o augdami papildyti parduotuvę pažangesnėmis integracijomis.

 „Greitas ir nebrangus e. parduotuvės startas yra svarbus, bet dar svarbesnis – patikimas veikimas. Dėl to ypač aktualu, kokius apmokėjimo už parduodamas prekes įrankius pasirinks prekybininkai. Besinuomojantys parduotuvę gali savo sistemoje įdiegti bankines integracijas (BankLink mokėjimus), modernią mokėjimo iniciavimo paslaugą ar kitas alternatyvas. Džiaugiamės, kad „Verskis.lt“ klientai gali rinktis ir „Contomobile“ tiekiamą kelis kartus už BankLink pigesnę, ypač greitą ir patikimą „Conto QuickPay“ mokėjimo iniciavimo paslaugą“, – sakė V. Dubietis.

 Mokėjimo iniciavimo paslauga leidžia prekybininkams surinkti mokėjimus akimirksniu, o surinktomis lėšomis disponuoti iškart. Tai – bene didžiausias privalumas smulkiems prekybininkams. Paslaugą sukūrusios įmonės „Contomobile“ vadovė Jelena Michailova teigia, kad pastarųjų metų rezultatai rodo, jog mokėjimų surinkimo paslauga tampa vis populiaresnė tarp prekybininkų ir jų klientų.

 „Stabiliai augantis elektroninių parduotuvių, besinaudojančių „Conto QuickPay“ mokėjimo inicijavimo paslauga skaičius mums rodo, jog rinkoje ypač reikalingas pigus ir įvairaus dydžio verslams draugiškas sprendimas. Kad e. parduotuvė pradėtų naudotis mūsų mokėjimų surinkimu ir paruoštais populiariausiais įskiepiais, užtenka įdiegti „Conto QuickPay“ sprendimą ir paslauga bus aktyvi jau po kelių dienų. „Contomobile“ klientais tapusiems verslams taip pat suteikiame ir kitus privalumus: įmonės atsiskaitomosios sąskaitos atidarymas nuotoliniu būdu, patogus internetinis savitarnos portalas su daugybe e. prekybininkams skirtų galimybių, tokių kaip automatinis pinigų pervedimas pirkėjui grąžinus prekes, anksčiau atlikto pervedimo pakartojimas arba pervedimų šablonai, padedantys sutaupyti laiko formuojant pavedimus klientams, pinigų laukimo funkcija, kurios dėka galima sklandžiai veikti net kai trūksta apyvartinių lėšų, nes ši paslauga leidžia automatiškai atlikti iš anksto suformuotus pavedimus, kai sąskaitoje atsiranda pakankamai pinigų ir kitos galimybės“, – teigė J. Michailova.

 Mokėjimų iniciavimo paslaugos kūrėju teigimu, šis apmokėjimo būdas patrauklus ne tik prekybininkams, bet ir jų pirkėjams, nes paslauga leidžia mokėjimą patvirtinti nepalikus apmokėjimo lango. Šia paslauga besinaudojantys verslai taip pat gali apmokėjimo mygtuką integruoti tiesiai į elektroniniu paštu siunčiamas sąskaitas, kad dar labiau supaprastintų apsipirkimo patirtį.