Sorry, Internet Explorer is not supported

2021 m. gegužės 13 d.

Vis daugiau el. parduotuvių įmokų surinkimui renkasi mokėjimo inicijavimo paslaugą

Pandemijai paspartinus el. parduotuvių augimo tendencijas, elektroninės prekybos terpėje atsirado vis daugiau verslų, ieškančių būdų, kaip sutaupyti bei supaprastinti įmokų rinkimo procesus. Vienas tokių būdų – tai mokėjimo inicijavimo paslauga (MIP), įgalinanti internetines parduotuves įmokas iš klientų surinkti paprastai bei pigiai. 

Mokėjimų inicijavimo paslauga (MIP) – tai paslauga, kurios pagalba el. parduotuvės gali ypač paprastai surinkti mokėjimus už prekes ar paslaugas iš pirkėjų, turinčių sąskaitą banke ar kitoje finansų įstaigoje.

Anot „Conto QuickPay“ mokėjimų inicijavimo bei kitas finansų valdymo paslaugas tiekiančios bendrovės „Contomobile“ vadovės Jelenos Michailovos, šios paslaugos populiarumas išaugo kartu su per pandemiją veiklą internete vystančių parduotuvių skaičiumi.     

„Per pandemiją mūsų klientų ratas ženkliai išaugo dėl objektyvių priežasčių – vis daugiau įmonių, savo veiklą perkėlusių į internetinę erdvę, ieško geriausių būdų surinkti įmokas“, – sakė J.Michailova. „Partneriai mus renkasi dėl bene mažiausių kainų rinkoje, greitos integracijos, paslaugos stabilumo bei saugumo, išskirtinės klientų aptarnavimo kokybės. Esame atviri klientų pasiūlymams, itin operatyviai atsakome į kilusius klausimus. Tai, kad „Conto QuickPay“ lengva integruoti su visa eile el. komercijos platformų, taip pat vaidina svarbų vaidmenį. Noriu pabrėžti, kad mūsų mokėjimų inicijavimo paslauga atitinka tiek pradedančių, tiek patyrusių, dideles prekybos apimtis turinčių, įmonių poreikius. Be mokėjimo inicijavimo paslaugos „Contomobile“ siūlo verslo klientams internetinį savitarnos portalą (desktop aplikacijos versija) specialiai išvystytą ir pritaikytą verslo klientų poreikiams“.

MIP privalumais gali naudotis prekių ar paslaugų pardavėjai internetu, nepriklausomai nuo to, kokios apimties pardavimus jie vykdo. El. parduotuvėms tai – itin patogu, nes „Conto QuickPay“ MIP įskiepį yra itin lengva įdiegti, o tai padarius parduotuvė gali rinkti mokėjimus iš Lietuvoje veikiančių bankų klientų. 

Norint pradėti naudotis paslauga, užtenka pasirašyti „Conto QuickPay“ paslaugų gavimo sutartį ir įdiegti įskiepį. Tai padarius, el. parduotuvių klientai iš karto galės saugiai atsiskaityti naudodami Lietuvoje veikiančių bankų ar kredito unijų sąskaitas. 

Palyginus su iš pažiūros panašia „Bank Link“ paslauga, MIP naudojančioms el. parduotuvėms nereikia pasiekti susitarimų su kiekvienu banku atskirai, taip pat nereikia diegti skirtingų bankų įskiepių. „Conto QuickPay“ paslauga, ją lyginant tiek su „Bank Link“, tiek su atsiskaitymais mokėjimo kortelėmis, yra ir saugesnė, ir paprastesnė įdiegti bei valdyti, ir ženkliai pigesnė. Be to, atliekant daugiau pardavimų, transakcijų kaina dar labiau krenta. 

„Contomobile“ savo klientams šiuo metu siūlo „Conto QuickPay“ įskiepį „OpenCart“, „Prestashop“, „Magento“, „WooComerce“ platformoms. Paslauga yra integruota su „Citadele“, „Swedbank“, „SEB“, ir Šiaulių bankais, o artimiausiu metu šį sąrašą papildys ir „Revolut“, „Luminor“, „Rato unija“ bei „LKU“ kredito unijų grupė.

El. parduotuvėms „Contomobile“ siūlo ne tik MIP sprendimą, bet ir kitas, integruotas finansų paslaugas. Verslai, turintys sąskaitą šioje el. pinigų įstaigoje, ją gali paprastai susieti su įvairiomis verslo valdymo platformomis, taip pat rinkti įmokas, valdyti finansus ar atlikti momentinius tarptautinius bei vietinius mokėjimus.

Mokėjimų inicijavimo paslauga (MIP) – tai paslauga, kurios pagalba el. parduotuvės gali ypač paprastai surinkti mokėjimus už prekes ar paslaugas iš pirkėjų, turinčių sąskaitą banke ar kitoje finansų įstaigoje.