Sorry, Internet Explorer is not supported

2021 m. gruodžio 2 d.

Brangiai kainuojantys mokėjimų surinkimo sutrikimai. Kaip jų išvengti?

Pastaraisiais metais prekyba internete išgyvena aukso amžių, o šventiniu laikotarpiu apsipirkimų internete apimtys išauga dar labiau. Aštrėjant e. parduotuvių konkurencijai, jų savininkai vis daugiau dėmesio kreipia į technologinius sprendimus, kurie padaro apsipirkimą sklandesniu. Vienas jų – mokėjimo iniciavimo paslauga, leidžianti mokėjimus e. parduotuvėms surinkti ne tik greičiau, bet ir patikimiau.

Sutrikimų sau leisti negali, o ypač – šventiniu laikotarpiu

Lietuvių elektroninių pinigų įstaigos „Contomobile“, teikiančios mokėjimo iniciavimo paslaugą „Conto QuickPay“, vadovė Jelena Michailova teigia, jog e. parduotuvėms ir prekybos apimtims augant, vis svarbesnis tampa mokėjimų surinkimo patikimumas.

„MIP (mokėjimo iniciavimo paslaugą), kurią teikiame, verslininkai pirmiausia renkasi dėl patrauklesnių nei bankinių integracijų (Bank Link) įkainių, modernaus ir sklandaus veikimo. Tačiau tai, ar paslauga e. parduotuvė naudosis ir toliau, nulemia mokėjimų surinkimo kokybė – net menkiausi sutrikimai kenkia pardavėjo įvaizdžiui, ir mažina pardavimus. Būtent todėl visa „Contomobile“ komanda prioritetu laiko IT sistemų stabilumą ir profesionalų klientų aptarnavimą“, – teigė J. Michailova.

„Conto QuickPay“ paslauga besinaudojančios, Baltijos šalyse ir J. Karalystėje veikiančios grožio prekių e. parduotuvės „Klipshop.lt“ vadovo Justino Valiūno teigimu, patikimas mokėjimų surinkimas padeda ne tik išlaikyti gerą reputaciją, bet ir išvengti didelių nuostolių. Šis aspektas ypač aktualus šventiniu laikotarpiu, kai e. prekybos apimtys padidėja nuo keliolikos procentų, iki kelių kartų.

„Mūsų skaičiavimais, įprastai trys valandos sutrikusių mokėjimų „Klipshop.lt“ atsieitų 6000 eurų, šventiniu laikotarpiu ši suma gali padidėti ir dvigubai. Kaip ir bet koks kitas verslas, tokių nuostolių toleruoti negalime, todėl labai džiaugiamės, kad „Contomobile“ komanda pasirūpino savo IT sprendimų stabilumu ir ypač greitai reaguojančia klientų aptarnavimo komanda“, – sakė J. Valiūnas.

Savi privalumai ir pardavėjams, ir klientams

Pasak „Conto QuickPay“ kūrėjų, specialiai įvairaus dydžio e. parduotuvėms pritaikytas sprendimas patrauklus ir tuo, jog klientams apmokėjimą atlikti yra ypač paprasta, o verslas surinktomis lėšomis gali disponuoti iškart.

„Užtikrindami saugumą ir stabilumą, nepamirštame ir fakto, kad kiekvienam verslui aktualus augimas. Prie klientų plėtros prisidedame funkcionalumu, kuris leidžia jiems nesirūpinti mokėjimų valdymu: įgyvendinome automatinį pinigų pervedimą klientui, kai prekės grąžinamos, integravome apmokėjimo mygtuką į elektroniniu paštu siunčiamas sąskaitas. Visa tai „Contomobile“ klientai gali patogiai tvarkyti savitarnoje, kurią patogu susieti su buhalterinėmis sistemomis“, – sakė J. Michailova. „Viena iš priežasčių, kuri mums leidžia plėsti paslaugų spektrą, tuo pačiu išlaikant stabilumą – ilgametė įmonių grupės, kuriai priklauso „Contomobile“, patirtis. Pirmoji grupės įmonė – „Forbis“ – jau beveik 30 metų veikia bankinių IT sistemų srityje, tad mūsų komanda mokėjimų paslaugas spėjo pažinti iš įvairių perspektyvų ir supranta, ko reikia kiekvienam klientui.“

Didžiausias privalumas – greitis

Mokėjimo iniciavimo paslauga „Conto QuickPay“ e. parduotuvės gali pradėti naudotis ypač greitai, o integracijos kliento sistemose užtrunka nuo poros valandų, iki kelių dienų. „Contomobile“ vadovės teigimu, greitis svarbus ir kitose įmonės veiklos srityse.

„Su „Conto QuickPay“ startavome pandemijos metu, kai e. prekybos verslai ypač skubėjo persikelti į internetą. Iškart įsipareigojome būti greiti ir lankstūs – būtent to reikalauja sparčiai kintantis internetinės prekybos sektorius. Kartu su savo technologijų ir klientų aptarnavimo komandomis, šiuo metu didelį dėmesį skiriame savalaikiams atnaujinimams bei kaip įmanoma greitesnei reakcijai į klientų užklausas – norime pirmauti šioje srityje“, – pabrėžė J. Michailova.